Hilbert Stel

Mijn naam is Hilbert Stel, geboren en getogen in onze mooie provincie Drenthe. Sinds vier jaar woon ik in Geeuwenbrug samen met Annemay, in het voormalige café tegenover de Venesluis. In mijn dagelijkse werkzame leven ben ik verantwoordelijk voor de vestiging in Meppel van Medipoint, aanbieder van zorg-en welzijnsproducten.

Waarom kies je voor de VVD

Mijn motivatie om mij aan te sluiten bij de VVD is dat ik graag een actieve bijdrage wil leveren aan de wereld waarin we samenwonen en leven. Wij hebben de wereld in bruikleen van onze kinderen. De liberale grondbeginselen passen qua politieke kleur het beste bij mij. Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Ik zie het als een voorrecht om mee te denken en te beslissen over onderwerpen die de inwoners, bedrijven en organisaties in Westerveld aangaan.

 Wat wil je als raadslid in je gemeente bereiken

Persoonlijk geloof ik in de kracht van het individu die een waardevolle bijdrage levert aan onze samenleving. Daar past een gemeente bij die vooral faciliteert met minder regels, meer vrijheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Wij dienen hiertoe meer te kijken naar de overeenkomsten dan het uitvergroten van de verschillen en daarmee de tegenstellingen.

Ik sta voor een gemeenschap waarin het prettig en goed wonen, werken, leren en recreëren is. Een gemeenschap waar je veilig over straat kunt gaan. Een gemeenschap waar ruimte is voor ondernemers en ondernemende bewoners. Een gemeenschap die klaar staat voor zijn inwoners, ook voor hen die het moeilijk hebben.

Ten slotte een Omdenker, 

“Als een probleem onoplosbaar lijkt, komt dat doordat je je aan de regels houdt.”